Latvia

Luonnonkosmetiikkabrändi MÁDARAN perustaja Lotte ja suositun Kemikaalicocktail-blogin kirjoittaja, toimittaja Noora Shingler (www.kemikaalicocktail.fi) tapasivat ensi kerran Latviassa kesällä 2012. Kyse oli toimittajamatkasta latvialaisille kukkaniityille, jotka ovat perustana jokaiselle MÁDARA-tuotteelle.

Yhdessäolon helppous, intohimo paikallisiin kasveihin ja vakaumus siitä, että on järkevää hyödyntää kasveja siltä alueelta joilla asumme voimistuivat.

Näin alkoi seikkailu, joka on muuttunut vakavasti otettavaksi yhteistyöksi nopeasti kasvavan DD / Daily Defence Pihlaja-linjan myötä.

Lappi

Huhtikuussa 2013 Noora lähti Lappiin yhdessä MÁDARA-teamin kanssa testaamaan uuden, vielä kehitteillä olleen Pihlaja DD/ Daily Defence-voiteen tehokkuutta ääriolosuhteissa, auringossa, kylmässä ja viimassa. Samalla Lapissa järjestettiin onnistuneet mainoskuvaukset uuden tuotteen lanseerausta varten.

SUOMESSAALKOIUUSITRENDI

Vuoden kylmimmän ajan lähestyessä MÁDARA, yksi Suomessa parhaiten tunnetuista luonnonkosmetiikkamerkeistä sekä ekologista elämäntapaa käsittelevän Kemikaalicocktail-blogin kirjoittaja Noora Shingler julkaisevat yhteistyöprojektinsa lopputuloksen – Pihlaja Daily Defence Protection Creamin. Ainutlaatuinen uutuus on ihon suojaamisen ja hoidon monitoimituote. Pihlajanmarjat, yksi pohjoisen luonnon hyödyllisimmistä ja arvokkaimmista marjoista ovat tämän tuotteen avainraaka-aine.

Pihlajanmarjojen käyttäminen
avainraaka-aineena olikin
Nooran idea:

Pihlaja on meille pohjoismaalaisille tuttu puu, mutta sen upeita marjoja hyödynnetään harvoin. Vitamiinipitoiset pihlajanmarjat sinnittelevät puissa vielä ensilumen laskeuduttua maahan. Nämä syksyn viimeiset marjat ovat sitkeitä ja kestäviä —aivan kuten me suomalaisetkin. Minulle on tärkeää, että hyödynnämme kosmetiikassa mahdollisuuksien mukaan tuttuja lähiraaka-aineita. Ympäröivä luontomme muodostaa tehoaineita suojautuakseen rankkoja sääolosuhteita vastaan, nämä aineet palvelevat myös ihonhoidossa.

Tämäntyyppinen yhteistyö ja synergia jonka olemme Nooran kanssa rakentaneet ei ole luonnonkosmetiikan alalla tavallista ja tämä oli meillekin ensimmäinen kerta. Se on tuotekehitykselle epäilemättä arvokas kokemus sillä meidän piti keskittyä tietyn alueen tarpeisiin ja heidän päivittäisiin ihonhoitorutiineihinsa. Noora auttoi meitä ymmärtämään paikallisten tarpeet ja luomaan ainutlaatuisen mittatilaustuotteen.

MÁDARAn perustaja
Lotte Tisenkopfa-Iltnere

YHTEISTYÖMMEJATKUU.
TULOSSAKESÄLLÄ 2014!

Lanseerattuamme Pihlaja DD-voiteen, aloimme aika pian saada kuluttajilta palautetta, että tuotetta haluttiin isommassa koossa. Siinä missä Pihlajavoidetuubi kulkee mukana kaikkialla, on uusi Pihlaja-vartalovoide purkin koon puolesta kotikäyttötuote. Vartalovoide on aivan yhtä ravitseva kuin alkuperäinen Pihlajavoidekin, mutta se levittyy vartalolle helpommin. Olemme suunnitelleet voiteen aivan kuluttajatoiveiden mukaisesti, saadun palautteen perusteella. Tämä on minulle ja myös Mádaralle tosi tärkeää.

Halusin lisäksi tuotteelle purkin, joka on niin kaunis, ettei sitä tee mieli heittää pois! Purkki toimii kätevästi vaikka vanutuppojen, korvatopsien tai korujen säilytysrasiana ja jatkaa siten elämäänsä, vaikka voide loppuukin.

Noora

Huolehdimme kyllä siitä, että kasvojemme iho saa erityistä huomiota ja sille levitetään tarkoin valittua kosmetiikkaa, mutta muistamme vartalon ihoa vasta kun ongelmia ilmenee tai kun vuodenajat niin vaativat – kuten nyt kesällä. DD-voiteen Suomessa saaman huomion ja suuren kysynnän vuoksi olin heti samaa mieltä Nooran kanssa – let’s go for it!” Kuten ennenkin, tarjoamme kaikille mahdollisuuden huolehtia ihostaan turvallisesti, asianmukaisesti ja mikä tärkeintä, ilahduttavasti. Lempilauseemme onkin.

Olet itse luonnollinen ja
ansaitset luonnollisen tuotteen.

Noora