AINESOSAT

TEHOKKAIMMAT AKTIIVIAINESOSAT OVAT PERÄISIN LUONNOSTA

TUOTTEEMME VALMISTETAAN  PUHTAISTA JA KALLISARVOISISTA POHJOISISTA YRTEISTÄ, ARKTISISTA MARJOISTA JA AINUTLAATUISISTA SIEMENÖLJYISTÄ, TÄYNNÄ TEHOKKAITA ANTIOKSIDANTTEJA, VÄLTTÄMÄTTÖMIÄ OMEGA-RASVAHAPPOJA JA ANTI-AGE-VAIKUTTEISIA OMINAISUUKSIA.

RAVITEN IHOA LAADUKKAIMMILLA AINESOSILLA SAAT TASAPAINOISEN, NUOREKKAAN JA HEHKUVAN IHON.

AINESOSA VALOKEILASSA

– KOIVUNMAHLA –

ALKUKEVÄÄSTÄ KOIVUT POHJOISELLA PALLONPUOLISKOLLA VALMISTAUTUVAT KUKINTAAN VIRTAAMALLA ENERGISOIVAA NESTETTÄ - KOIVUNMAHLAA. TÄMÄ POHJOISTEN KANSOJEN PERINTEIKÄS JA DETOX-VAIKUTTEINEN JUOMA ON ÄSKETTÄIN TODETTU TEHOKKAASTI ANTI-AGE-VAIKUTTEISEKSI MYÖS IHONHOIDOSSA.

Kuva

 

 

 

MIKSI KOIVUNMAHLA VIRTAA?

Tietääksemme enemmän mitä koivunmahlan juomisen taustalla on ja saadaksemme lisätietoa tästä ainutlaatuisesta kasvista, tapaamme Latvian yliopiston biologian ja kasvien fysiologian apulaisprofessori Uldis Kondratovicsin.

Koivunmahla on ravinteikas neste, jota juuret työntävät voimakkaasti ylöspäin runkoon ja oksiin, joissa se saavuttaa lopullisen päämääränsä – lehtien silmut. Tämä prosessi on välttämätön, jotta puu varmistaa kasvunsa ja uudistumisensa kylmän talven jälkeen. Mahlan virtaus auttaa ravinteiden levittämisessä joka puolelle puuta, tehostaa solujen jakautumista auttaen lehtiä avautumaan, kukoistamaan ja ennen kaikkea puuta kasvamaan.

 

 

MISTÄ SE TULEE?

Koivunmahlaa virtaa alueilla, joissa lämpötila laskee talvella selkeästi alle 0 Celsius-asteen, kuten Latviassa, Suomessa ja Venäjän pohjoisilla alueilla. Koivunmahlaa syntyy juurissa. Juuret imevät maasta vettä sekä mineraaleja ja niihin on varastoitunut myös edellisenä kesänä fotosynteesissä muodostuneet karbohydraatit (sokerit). Mineraalien, kuten kaliumin, magnesiumin ja kalsiumin lisäksi koivunmahla sisältää ainutlaatuisen seoksen aminohappoja (sitrulliini, glutamiini, glutamiinihappo, asparagiini, isoleusiini, fenyylialaniini), entsyymejä ja luonnollisia orgaanisia happoja (omenahappo, meripihkahappo, sitruunahappo ja fumaarihappo).

 

 

 

MILLOIN SE VIRTAA?

Koivunmahlan virtauksen laukaisee nopeat lämpötilan muutokset. Yölämpötilojen pitäisi laskea alle 0-asteen, mutta päivien pitäisi olla lämpimiä ja aurinkoisia. Koivu tunnistaa maaperän jäätymisen ja sulamisen ja käynnistää luonnollisten prosessien ketjun, joka johtaa mahlan virtaamiseen.

 Mahlan virtaus kestää ainoastaan viikosta kahteen viikkoon. Raikkaan vihreät lehtien silmut merkitsevät virtauksen loppuneen ja kevään alkaneen. Vuodenaika, joilloin koivupuut virtaavat mahlaa ja tarjoavat sitä ihmisille, on erilainen pohjoisilla leveyspiireillä. Se voi olla huhtikuun alku Latviassa tai Etelä-Suomessa tai toukokuu pohjoisimmilla alueilla lähempänä napapiiriä.

Kuva

KOIVUNMAHLAN JUOKSETUS ON POHJOISten KANSOJEN PERINNE. KOIVUNMAHLAA KÄYTETÄÄN PÄÄASIASSA TERVEYSVAIKUTTEISENA JUOMANA ELIMISTÖN PUHDISTAMISEEN, TERVEYDEN KOHENTAMISEEN, IHON KIRKASTAMISEEN ja HIUSTEN VAHVISTAMISEEN.

Ingredient Glossary